Danmarks populære prinser er nu foreviget på en smuk og værdifuld medalje, hvor der på hver enkelt medalje er indgraveret særskilt nummer
Danmarks Prinser 2008

Som en hyldest til Kronprins Frederik på hans 40 års fødselsdag og til Prins Joachim i anledning af hans bryllup med Marie Cavallier udgives en erindringsmedalje, hvor der indgraveres særskilt nummer på selve medaljen i et lille begrænset oplag på maks.

5.000 stk i sterling sølv og 500 stk. i 18 karat guld

Medaljerne præges med højglanspolerede stempler i fornemste kvalitet - frostmat motiv på spejlblank bund.

En smuk gave til venner og familie - og for samlere.

Danmarks Prinser 2008 i såvel sølv som guld er udsolgt.

---

Medaljens ene side viser hele Danmarks Kronprins Frederik, som modtager folkets hyldest på sin 40 års fødselsdag den. 26. maj 2008.

Den sportstrænede Kronprins er så populær og afholdt som nogensinde - ikke mindst efter han og Prinsesse Mary stiftede familie, og arvefølgen blev sikret med fødslen af Prins Christian og Prinsesse Isabella.

Det fremgår tydeligt, at Kronprins Frederik er blevet en værdig kommende regent.

---

På medaljens anden side er Marie Cavallier og Prins Joachim portrætteret.

Når Marie Cavallier giver sit ja til Prins Joachim i Møgeltønder Kirke den 24. maj 2008 afsluttes en turbulent periode i prinsens liv.

Den unge, smukke franske kvinde med det smittende humør vil helt sikkert blive den rette hustru for Prins Joachim , som iflg. hende "måtte ned på knæ" for at få hendes ja til forlovelse og bryllup.

 

Prinsessemedaljen - få eksemplarer tilbage!

Som en hyldest til den nyfødte prinsesse - nummer tre i arvefølgen til den danske trone - udgives en erindringsmedalje , hvor der indgraveres særskilt nummer på selve medaljen i et lille begrænset oplag på maksimalt 5.000 stk. i sterling sølv og 500 stk. i 18 karat guld.

Medaljerne præges med højglanspolerede stempler i fornemste kvalitet - frostmat motiv på spejlblank bund.

En smuk gave til venner og familie - og for samlere.

Skibsmedaljerne - dobbeltudgivelse

Kongeskibet Dannebrogs Sommertogt 2006

Kongehusets sommertogt 2006 blev indledt den 28. april, hvor Regentparret gik ombord på ”Dannebrog” i Københavns Havn samtidig med salut fra Batteriet Sixtus og anløb kort efter Helsingør Havn.

Derefter aflagde Kongeparret officielt statsbesøg med Kongeskibet i Athen, Grækenland fra den 24. – 26. maj 2006 efter invitation fra den græske præsident Karolos Papoulias.

Der var tale om en epokegørende begivenhed, da det var første gang, at der fra dansk side blev aflagt officielt statsbesøg i Grækenland, siden Ekskong Konstantin og Dronning Anne-Marie måtte forlade landet ved militærkuppet i 1965..

H.M. Dronning Margrethe og H.K.H. Prins Henrik ankom i strålende solskin og statsbesøget var i enhver henseende vellykket og en bekræftelse på det gode forhold landene imellem.

Senere på året anløb ”Dannebrog” Rønne, Struer, Hvide-Sande og Thyborøn.

Kongeskibet ”Dannebrog” blev bygget i 1931-1932 på Orlogsværftet i København og tjener nu som officiel og privat residens for Regentparret samt medlemmer af den kongelige familie.

Akropolis – Athens varetegn – er betegnelsen for borghøjen, som er en ret utilgængelig 156 m høj klippe med stejle skråninger og med monumental bebyggelse antageligt genopført år 447 f.K. efter persisk ødelæggelse. 


 
Kongeskibet Dannebrogs Sommertogt 2006                Galathea 3 Ekspeditionen
 

Galathea 3 Ekspeditionen

Med gennemførelse af Galathea 3´s videnskabelige ekspedition har Danmark bidraget til udforskning af vor jordklode og placeret Danmark på det videnskabelige verdenskort.

I 1845 søsatte Christian VIII den første Galathea ekspedition, der på 2 år sejlede jorden rundt.

Ca. 100 år senere, fra 1950-1952, gennemførtes den anden Galathea Ekspedition, hvor hovedformålet var at undersøge, om der fandtes liv på bunden af dybhavsoceanerne.

Begge ekspeditioner blev gennemført med stor succes og anerkendelse, hvilket er baggrunden for den tredje Galathea ekspedition.

Den tredje Galathea ekspedition påbegyndtes i august 2006 og forventes afsluttet i april 2007 efter ca. 40.000 sømil. Ruten går via Færøerne og Grønland til Azorerne, Afrika, Australien og New Zealand. Derefter mod Antarktis, langs Sydamerikas vestkyst til Galapagosøerne og via Panamakanalen til Jomfruøerne, Boston, New York og til sidst over Atlanterhavet til København.

Turen gennemføres med skibet Vædderen, der blev bygget i 1990 på Svendborg Skibsværft og inden afgang ombygget til forskningsskib med containerby samt omfattende måleudstyr, herunder satellit- og meteorologisk udstyr m.v. Skibet har 100 køjepladser til besætning og forskere og kan skyde en fart på ca. 21 knob.

 

Prins Christian medaljen - Ny tronarving

Som en hyldest til den nyfødte prins - nummer to i arvefølgen til den danske trone - udgives en erindringsmedalje, hvor der indgraveres særskilt nummer på selve medaljen i et lille begrænset oplag.

5.000 stk. i sterling sølv og 500 stk. i 18 karat guld - præget med højglanspolerede stempler i fornemste kvalitet - frostmat motiv på spejlblank bund.

Da kronprinsesse Mary lørdag den 15. oktober 2005 kl. 01.57 fødte en velskabt baby på 3,5 kilo og 51 cm. blev kongedømmet i Danmark sikret.

Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederiks nyfødte prins

En veloplagt og strålende glad Kronprins Frederik udtalte på pressemødet på Rigshospitalet "jeg var til virkelig stor hjælp, når jeg selv skal sige det"! Han vedgik også, at han kneb en tåre, da hans søn kom til verdenen. "Så skal man ikke stå og lege supermand".

Hele Danmark fulgte med, da de gamle kanoner på bastionen ved Kronborg samt Batteriet Sixtus på Holmen samme dag kl. 12 affyrede 21 salutskud til ære for den nye tronarving.

Den nyfødte prins repræsenterer syvende generation af dynastiet Glücksborg, som afløste slægten Oldenborg, og bliver nummer to i tronfølgen efter sin far.

Christiansborg Slotskirke blev opført i 1813-1826 i streng nyklassicistisk stil af C.F. Hansen - inspireret af de græske og romerske templer i Antikken. Kirken blev i 1992 hærget af en brand, og den restaurerede kirke blev indviet den 14. januar 1997 ved en festgudstjeneste i anledning af Dronning Margrethes 25 års regentjubilæum.

Kirken danner en smuk ramme om den royale dåb med de mange repræsentanter for Europas kongehuse og andre honoratiores.

 

Bryllupsmedaljen
- i massivt guld eller sterling sølv til minde om den største royale begivenhed i mands minde.

Som taget ud af et eventyr af H.C. Andersen rejste den danske Kronprins Frederik verden rundt for at finde sin prinsesse. Rejsen endte i Australien, hvor han mødte den smukke og charmerede Mary Donaldson fra Tasmanien - og det var kærlighed ved første blik.

 

Nygifte Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary

Som en hyldest til Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary, der med brylluppet den 14. maj 2004 satte hele Danmark på den anden ende, har vi udgivet en smuk medalje i et lille begrænset oplag.

Den 14. maj 2004 var hele Danmark klædt til fest, da brylluppet fandt sted i Københavns Domkirke under overværelse af mange af Europas kongepar og statsoverhoveder.

På medaljen har vi valgt - ud over brudeparret - at vise Københavns domkirke - Vor Frue Kirke - som efter Københavns bombardement i 1807 blev opført i renæssancestil. Den indvendige udsmykning skyldes især Danmarks berømte billedhugger - Thorvaldsen - der har udført den smukke Kristusfigur ved alteret, de 12 apostle, døbefonden og Johannes Døber-Gruppen.

 
Bryllupsmedaljen

Bryllupsmedaljen i guld er udsolgt, men der er stadig få eksemplarer tilbage i sølv.

 

H. C. Andersens 200 års fødselsdag
-dobbeltudgivelse som hyldest til Danmarks største digter

Til minde om Danmarks største digter gennem tiderne – H.C. Andersen – som er kendt af hvert et barn og voksen overalt i verden – har vi udgivet to medaljer: en portrætmedalje samt en eventyrmedalje.

Portrætmedaljen viser på den ene side vor verdensberømte eventyrdigter. På den anden medaljeside vises H.C. Andersens barndomshjem i fødebyen Odense.

Eventyrmedaljen viser nogle af digterens mest kendte eventyr - på den ene side Klods Hans, TommeLise samt Den grimme Ælling og på den anden side Hyrdinden og skorstensfejeren, Den flyvende kuffert samt Fyrtøjet.

                  Portrætmedaljen                                             Eventyrmedaljen